Begrijp jij waarom de ingang van jouw huis belangrijk is?

In mijn vorige blog vertelde ik dat het vanuit de Feng Shui logisch is om als eerste het allerbelangrijkste onderdeel van je huis aandacht te geven. Je voordeur. 

Waarom? Om het DE plek is waar de Chi (lees: energie) jouw huis binnenstroomt. DE plek waar zuivere energie naar binnen moet komen om de rest van het huis in balans te brengen. 

Ook vertelde ik dat de voordeur of de hoofdingang van een huis de ‘poort’ is die je het meest gebruikt om in en uit jouw huis of appartement te gaan.

Graag wil ik je met dit blog nog meer informeren over algemene richtlijnen van voordeuren. Waarschijnlijk begrijp je dan nog meer hoe belangrijk de ingang van jouw huis. 

Voordeuren

  • De voorkeur gaat uit naar een deur die dicht is, dus niet van glas of plastic. Waarom? Dan blijft de nieuwe frisse energie die binnenkomt wanneer de deur geopend wordt beter hangen.
  • Deuren die twee panelen hebben, hebben meestal de voorkeur boven deuren met één paneel. Het is prima als de twee panelen die deel uitmaken van de deuren van ongelijke grootte zijn, zolang het stuk met de grootste afmetingen het meest wordt geopend.
  • Gifpijlen vanuit de buitenomgeving mogen nooit rechtstreeks je hoofdingang raken. Visueel gezien dan bedoel ik. Zorg er dus voor dat jouw hoofddeur niet recht tegenover een rechte weg staat. Maar let ook op de driehoekige spitsvorm van het huis van een buurman. Deze mag ook zeker niet de hoofddeur raken. Wegen en daklijnen veroorzaken vaak de grootste schade aan de deuren, dus pas op voor ze. Maar wat als dit nu wel het geval is? Je gaat niet ineens je voordeur ergens ander plaatsen. Oplossing kan zijn om een ‘protection plaque’ aan de voordeur op te hangen. (zie afbeelding)
  • Voordeuren moeten naar een open ruimte wijzen. Dit staat bekend als het heldere hall-effect en is het meest veelbelovend. Huizen waarvan de voordeuren opengaan richting een (speel)veld en/of een leeg stuk land, profiteren meestal enorm van deze functie.

Voortuin

  • Meubels die buiten worden geplaatst, mogen vanzelfsprekend de voordeur nooit blokkeren. Zorg er daarom dan ook altijd voor dat de weg naar je huis nooit geblokkeerd raakt, omdat fysieke belemmeringen zich gemakkelijk vertalen in blokkades in je leven. Hierdoor kun je niet genieten van succes bij al je inspanningen.
  • Elke weg of pad dat naar jouw voordeur leidt moet gebogen zijn. Een recht pad dat rechtstreeks naar jouw huis leidt, stuurt namelijk flarden energie weg. Het is het beste wanneer de breedte van het pad constant blijft. Het plaatsen van lichten op het pad is ook veelbelovend.
  • Elke weg of pad dat naar jouw voordeur leidt moet gebogen zijn. Een recht pad dat rechtstreeks naar jouw huis leidt, stuurt namelijk flarden energie weg. Het is het beste wanneer de breedte van het pad constant blijft. Het plaatsen van lichten op het pad is ook veelbelovend.

In de hal

  • De hoofdingang van jouw huis mag niet uitlopen op een toilet, een trap, een rechte lijn van andere deuren of een kleinere ruimte.
  • Ook mag de voordeur niet uitkijken op een muur met een spiegel erop; dit weerkaatst alle voorspoed die mogelijk bij jou thuiskomt.


Om van de gunstige energie te kunnen profiteren moet het zowel binnen als buiten goed verlicht zijn. Wanneer de hal in de buurt van de voordeur goed verlicht is, trekt deze in Chi aan en als de deur zich in de zuidelijke hoek bevindt, wordt het hebben van dit licht dubbel gunstig.
De hoofdingang mag nooit direct onder een toilet op de verdieping erboven liggen. Dit is erg ongunstig en bewoners die in zo’n huis wonen, zullen lijden aan een slechte gezondheid. Succes is moeilijk en er kan geen overvloed zijn. Een manier om met dit probleem om te gaan, is door een fel licht naar boven te laten schijnen, Dus hang op de plek van de ‘boven’ toilet aan het plafond nog een extra lamp op.