Rood, de kleur van de liefde

ROOD, DE KLEUR VAN DE LIEFDE

roze_kaarsenFebruari, de maand van de liefde. De maand dat je je geliefde laat weten hoeveel je van deze persoon houdt. Of hoe graag je je geheime liefde in je leven zou willen hebben. Als je aan liefde denkt, dan denken veel mensen direct aan de kleur rood. Rode hartjes, rode rozen. Dit is volgens de Feng Shui principes ook niet zo gek. Het Zuid Westen is de liefde- en relatiehoek en bij het Zuid Westen hoort het element aarde.

Om dit element te activeren heb je vuur nodig. De kleur van vuur is rood. Nu is rood niet mijn favoriete kleur in huis maar ik wil wel graag een leuke liefde in mijn leven. Dus ik op zoek naar rode accessoires. En wat vond ik in een oude doos? Twee glazen rode snoepjes. Echt te lelijk, maar goed, om je grote liefde te vinden moet je iets over hebben. Ik dus de 2 snoepjes in mijn Zuid West hoek gelegd. Nog twee roze kaarsjes erbij en klaar.

Het is zaterdagavond, loop met mijn vriendinnen een feestje in Trouw (Amsterdam) binnen en zie daar een waanzinnig mooi manfiguur aan de bar zitten. We raken in gesprek en de avond wordt steeds leuker. Totdat…, ik erachter kom dat hij 10 jaar jonger is en wanneer hij opstaat blijkt hij ook 10 cm kleiner (ben zelf 1.83 m). Euh…… oke …, time to go home. Die snoepjes stop ik weer terug in de doos. Ik houd het wel bij roze kaarsjes, past meer bij mij…

Feng Shui Factory tip: gebruik in de Zuid West hoek veel symbolen van liefde, in tweevoud, maar wel symbolen die bij je passen. Ook dat hoort bij het vinden van de juiste balans, zowel in huis als in jezelf.

Column gepubliceerd in Almere Bruist editie Maart

Volg je Feng Shui Factory al op social media? Zo niet, klik dan op onderstaande like buttons.
Wil je deze column delen met de rest van de wereld? Klik dan op een van onderstaande share buttons.

Dank je wel!