5 Feng Shui manieren om problemen op te ruimen

Graag wil ik iets heel persoonlijks met jullie delen.

Afgelopen weekend had ik een gesprek met een zeer goede vriend van mij. Ik heb enorm veel respect voor hem en hecht veel waarde aan zijn mening en advies. Ik vertrouwde hem een dilemma toe waar ik persoonlijk best veel stress van heb. En in plaats van dat hij begripvol en vol compassie reageerde, wat ik had gehoopt natuurlijk, zei hij: “Peet, waarom maak je van iets kleins iets groots? Hou het klein en maak het niet groter in je hoofd dan dat het daadwerkelijk is.”

En weet je, hij had nog gelijk ook. 

De beste manier om om te gaan met problemen die mentale stress veroorzaken, is door mentaal ‘iets groots in iets kleins te maken’. Op deze manier kan iets na verloop van tijd een gewoonte worden, een levensvaardigheid die het leven aangenamer maakt. Wanneer je een berg verkleint tot een molshoop, verdwijnt het probleem niet, maar je kunt er wel makkelijker mee omgaan. En je kunt er dan ook letterlijk makkelijker overheen stappen.  

Het is zeker niet eenvoudig om dit te doen, om een groot probleem klein te laten lijken! Eigenlijk is dit in feite een hele moeilijke oefening. Waarom? Omdat de geest meestal veel beter is om kleine dingen in grote dingen te veranderen dan andersom.

  • Vindt jij het moeilijk om minder aardige mensen minder toe te laten in jouw gedachte?
  • Vindt jij het moeilijk om vervelende situaties in je leven te laten krimpen in jouw gedachte?
  • Vindt jij het moeilijk om te visualiseren dat deze gedachtes kunnen verdwijnen in het niets?
  • Vindt jij het moeilijk om bergen te veranderen in molshopen?

Dan heb ik speciaal voor jou 5 FENG SHUI MANIEREN waarmee jij kunt proberen om ze helemaal uit de weg te ruimen. Met andere woorden, je verkleint ze niet alleen in grootte en omvang, je haalt ze zelfs voor altijd uit je leven. 

Deze methodes hebben inmiddels al voor veel mensen gewerkt waaraan ik ze aan heb doorgegeven. 

Tip 1: MAAK EEN BOOTJE VAN PAPIER

Iedereen heeft wel een pen en papier in huis. Schrijf op dit papiertje al jouw problemen en zorg ervoor dat je echt alles opschrijft wat jou nu tegenhoudt om je mooiste leven te leven. Als je wilt dat er één specifiek probleem wordt opgelost, wees dan zo gedetailleerd mogelijk. Hierdoor kan het Universum de perfecte oplossing voor jou bedenken. Vouw het papier in een bootje en neem het mee naar de dichtstbijzijnde stromende watertje. Zet de papieren boot met al jouw problemen erop geschreven in het water en laat het water het dragen naar een grotere rivier. Let op: kijk niet achterom wanneer je de boot in het water hebt gezet. Vertrouw erop dat je nu je problemen hebt overgedragen aan het grotere geheel, aan het water en aan de wind.

Tip 2: MAAK EEN VREUGDEVUUR 

Vuur verbrandt bijna alles. Ook de dingen waar jij verdrietig van wordt. Voor deze methode heb je wederom een pen en papier nodig. Als het een bepaald iemand is die je verdriet doet, schrijf dan de naam van die persoon op een stuk papier en wens hem of haar licht en liefde. Schrijf nooit slechte bedoelingen op! Schrijf vanuit liefde ook al is dit soms heel moeilijk. Of wens gewoon dat je problemen uit je leven verdwijnen. Bied je wensen en/of problemen aan het vuur aan en kijk hoe ze van woorden op een stuk papier in pure as transformeren! 

Dit kleine ritueel kan een echt bevrijdende ervaring zijn. De handeling om het vuur je problemen te laten verteren, is een traditionele methode die bij bijna alle tradities van de wereld bekend. En omdat papier zo gemakkelijk brandt, is het mentaal een geweldige manier van loslaten als je kijkt hoe het vuur alles opneemt wat je hebt opgeschreven.

Zelf ben ik gezegend met een open haard in mijn woonkamer. Maar je kan natuurlijk ook buiten in een vuurkorf of vuurschaal een vreugdevuur maken. Of je steekt het papiertje aan met een kaars in een ovenvaste schaal. 

Tip 3: BINDT JE PROBLEMEN AAN EEN BOOM

Ben je bang voor vuur? No problem, je kan je papiertje met je problemen ook vastbinden aan een boom. Laat de regen en zon je geschreven woorden vervagen of wegspoelen. 

Tip 4: MAAK IEMAND KLEINER IN GROOTTE

Hiermee bedoel ik dat je een persoon kleiner visualiseert dan dat deze persoon in werkelijkheid is. Visualiseer hem of haar als een persoon van ongeveer 10 centimeter. Plaats deze visualisatie in je handpalmen en blaas vervolgende diegene weg. Stuur hem naar de maan, de woestijn of gewoon helemaal uit je leven. Sommige mensen horen gewoon niet in je leven of maken je het leven lastig door jalousie of gift. Maar alleen jij kan ervoor kiezen of je wel of niet met deze mensen wilt omgaan. En soms is het lastig om knopen door te hakken. En op dit soort momenten is deze symbolische methode een handig hulpmiddel. Dit ritueel schaadt niemand, is voor niemand gevaarlijk maar haalt diegene gewoon uit je leven. 

Tip 5: ZOEK DE HOOGTE OP

Heb jij geen last van hoogtevrees? Dan is dit ritueel ook een hele goede andere manier om met negatieve zaken om te gaan die door negatieve mensen op jouw weg zijn gebracht. Pak pen en papier, schrijf je problemen op als een wens en niet als een probleem. Waarom? Omdat je het papiertje met je problemen niet verbrand of overgeeft aan de wind, het water, de zon en de regen maar dit ritueel gebruik je om een nieuwe inslag te geven aan jouw problemen. Je vouwt het papiertje in de vorm van een vogel en gooit het van een berg of hoog gebouw af. En laat het universum zijn werk doen.