Zen in de sauna

Zen in de sauna. Dat is het thema van Almere Bruist editie oktober.
Tja, zen en sauna, twee woorden die mij als Feng Shui Expert en styliste natuurlijk heel erg aanspreken.

Ik moest direct denken aan één van de laatste keren dat ik in de sauna ben geweest. Als zelfstandig ondernemer heb ik de luxe om mijn eigen tijd in te delen. Dus ging ik op dinsdagmiddag naar de sauna. A, omdat het dan hopelijk niet zo druk is en B, omdat ik dan hopelijk geen bekenden tegenkom. Als ik voor mijn zen met mezelf naar de sauna ga, heb ik geen behoefte aan social talk in mijn blote kont.

Na mijn scrub- en stoomsessie lig ik heerlijk ontspannen met blocnote en pen op een bedje in de tuin van het sauna complex. De zen meditatie
(meditatievorm vanuit het Boeddhisme) die ik in de stilte sauna heb gedaan doet zijn werk goed. De ene na de andere quote, wijsheid en inzicht stroomt uit mijn pen. Heerlijk in mijn flow hoor ik ineens een bekende stem achter mij.

“Hé Peet, jij ook hier? Wat gezellig”. Verschrikt kijk ik op. Natuurlijk …. mijn leuke achterbuurman. Ik wikkel mijn badjas nog iets steviger om mij heen en de achterbuurman komt gezellig in zijn blootje naast me zitten. Weg zen, weg inspiratie. Misschien is het voor de volgende zen meditatie toch beter om deze in mijn eigen meditatieruimte thuis te doen.

Feng Shui tip: Wil je thuis ook een meditatieruimte maken voor jezelf. Dan kan je dit het beste doen in een kamer of hoekje van de kamer gelegen in de Noord Oosthoek. Hierdoor krijg je tijdens het mediteren meer inzichten in je eigen innerlijke wijsheid.