Blog: Kerstboom eruit, zout erin

schaaltjes“Wat kan ik meenemen?”, vroeg ik net aan mijn overburen. Het is bijna Oud & Nieuw, mijn kinderen en ik vieren het dit jaar aan de overkant van de straat.
Twee redenen, allereerst omdat ik dan maar 5 meter hoef te lopen om in bed te kunnen liggen wanneer ik dat wil. In welke toestand ik me dan ook bevind is geen issue op dat moment. Tweede reden is dat dit het eerste Oud & Nieuw feestje is met ons nieuwe hondje. Dus wij willen haar wel een beetje in de gaten houden tijdens dat geknal om 24.00 uur. Maar goed, mijn overbuurman zei: “doe maar hout voor het kampvuur”…. Tja hout…, euhh…, oke, mag een Kerstboom ook?

Dus mijn Kerstboom zal dit jaar op 31 december worden afgebroken. Ik moet toch iets meenemen naar het feestje en ach, eens een keer wat anders dan Moet & Chandon en oliebollen.

Op de één of andere manier ga ik altijd helemaal los met decoraties voor de kerst. Ballen in de boom, aan de lampen, op tafel en aan de voordeur. Maar net zoals ik 4 keer per jaar mijn muur in de woonkamer een andere kleur geef, ben ik ook hier weer snel op uitgekeken. Heerlijk vind ik het altijd weer om alle kerstversieringen op te ruimen. Netjes de glazen ballen in papier te wikkelen en in dozen te doen voor het volgende jaar.
Daarna gaat de grote schoonmaak beginnen. Tenslotte staan toch banken en stoelen op dat moment van hun plaats omdat ik wel ruimte om me heen nodig heb om onder andere de boom af te tuigen Bah klinkt gek… af te tuigen…, maar jullie begrijpen vast wel wat ik bedoel. Dus muziek aan, ik doe net alsof ik kan zingen en de schoonmaak kan beginnen.

Het leukste vind ik altijd de after schoonmaak, oftewel de reiniging van mijn huis.
In mijn Feng Shui opleiding heb ik geleerd dat je regelmatig niet alleen je huis moet schoonmaken maar ook de lucht reinigen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt alle ramen tegen elkaar openzetten, maar daar vind ik het persoonlijk nu veel te koud voor. Je kunt ook met wierook door het huis lopen. Doe dit dan per ruimte 3 x met de klok mee. De beste wierook om je huis te reinigen is trouwens Sandelwood. Maar dit jaar kies ik voor zout, en dan wel Himalaya zout. Gewoon te koop bij de Lidl. Zout heeft een sterke reinigende werking. Ik zet in alle hoeken van de kamer een bakje Himalaya zout neer. Dit laat ik een week staan en spoel daarna het zout inclusief alle negatieve energie die het zout heeft opgenomen door de toilet. Et voila…, het nieuwe jaar kan beginnen. Bijna dan, we hebben eerst nog een feestje aan de overkant.

Blog geplaatst op de Mama Company, www.demamacompany.nl

Volg je Feng Shui Factory al op social media? Zo niet, klik dan op onderstaande like buttons.
Wil je dit blog delen met de rest van de wereld? Klik dan op een van onderstaande share buttons.

Dank je wel!