Buitenleven

roomed-Gardenias-gieter.fengshuifactoryIk had een hortensia, een blauw-paarse. Eerlijk gezegd heb ik er een stuk of vijf gehad. Allemaal zijn ze geëindigd als treurige stokjes in een mooie witte pot vol met verdronken aarde. Twee weken had ik potjes oregano, platte peterselie en Marokkaanse munt. Ik heb aardbeiplantjes gehad, maar nooit een aardbei.
Mijn tuinhandschoenen zien groen, de eerste dag na het bezoek aan een tuincentrum. Ja tuinhandschoenen, want als ik ergens een hekel aan heb dan is het zand onder mijn nagels.

Het lukt me alleen niet om die liefde en toewijding vol te houden. Na de eerste salades met zelf geknipte bieslook, vind ik het plantje te zielig om er nog aandacht aan te besteden.
Misschien moet ik het maar toegeven: ik ben gewoon lui. Wel in de hangmat van mijn groene uitzicht genieten, maar geen moeite doen om het bloeiend te houden. Toch zit het me niet lekker dat ik de boel zo laat verpieteren. Zo’n plantje doet echt z’n best om een beetje leuk te bloeien. Wat is de moeite om hem te beschermen tegen droogte of, vaker, verdrinkingsdood? Maar daar komt de redder in plantjesnood, mijn lieve vriendje. “Schat, nu hebben we een nieuwe blauwe hortensia in onze tuin gepland. Zal ik hem even water geven? Kan jij in je hangmat liggen en straks de was strijken….”

Denk dat het nu dan wel tijd wordt om te accepteren dat ik niet in alles goed ben. Liggend in mijn hangmat en kijkend naar mijn vriendje die vol ijver met een tuinslang bezig is, bedenk ik me dat die was ook wel morgen kan, of volgende week. Toch schat?

Feng Shui Factory tip: Ronde vormen staan voor het element metaal. Plaats daarom je hortensia in het Westen of Noorwesten van je tuin voor de juiste balans.

Column gepubliceerd in Almere Bruist editie Juni

Volg je Feng Shui Factory al op social media? Zo niet, klik dan op onderstaande like buttons.
Wil je deze column delen met de rest van de wereld? Klik dan op een van onderstaande share buttons.

Dank je wel!