Oranje boven, leve de Koningin!

ORANJE BOVEN, LEVE DE KONINGIN!

stoelOranje boven, oranje boven leve de Koningin!

Als klein meisje zong ik dit liedje uit volle borst mee op Koninginnedag.
Maar waarom ‘Oranje boven’ eigenlijk? Omdat de moeder van Wim-Lex ‘Van Oranje’ heet van achteren? Maar hoezo dan het woord ‘boven’?

Oke, we gaan het woord Oranje eens even analyseren volgens de interieur Feng Shui principes. Oranje valt in de categorie rood en rood is vuur oftewel passie en energie.

Aha… passie! Ik begin het langzaam te begrijpen, maar ga nog even verder met mijn onderzoek. Oranje symboliseert de energie van de zon en het leven. Als je oranje op de goede manier gebruikt in je huis staat dat voor kracht, geluk, rijkdom en luxe. Oranje is een verwarmende, opwekkende en sociale kleur wat betekent dat het geschikt is voor ruimtes waar met elkaar gesproken wordt.

Lieve Wim-Lex, ik begrijp u nu helemaal. Dat u Maxima als uw vrouw heeft gekozen was dus al jaren geleden voor u bepaald. Zij is uw energie, passie, kracht en geluk. Rijkdom en luxe had u al, dat kwam gewoon door de naam Oranje. Of heeft u het hele paleis vol gezet met oranje accessoires ter stimulering van de rijkdom en luxe? Ik wil wel een keertje langskomen om het moodboard te overhandigen dat ik voor u gemaakt heb ter inspiratie voor de restyling van uw paleis. Want zeg nou eerlijk, zo’n hippe jonge Koning en passievolle Koningin hebben ook een hippe inrichting nodig. Daar kan mijn Feng Shui expertise makkelijk in verwerkt worden, zodat niet alleen de rijkdom en luxe gehandhaafd blijven maar ook uw beider gezondheid. Dan kunt u mij misschien ook uitleggen wat het woord ‘boven’ nu eigenlijk betekent in het eerder genoemd liedje. Zet u de Argentijnse wijn alvast koud?

Feng Shui factory tip: bind een aantal Chinese geluk muntjes met een rood/oranje touwtje aan elkaar en hang deze bij je voordeur om voorspoed en rijkdom aan te trekken.

Column gepubliceerd in Almere Bruist editie April

Volg je Feng Shui Factory al op social media? Zo niet, klik dan op onderstaande like buttons.
Wil je deze column delen met de rest van de wereld? Klik dan op een van onderstaande share buttons.

Dank je wel!