Ja, ik wil

Dinsdagavond half 7. Mijn oudste dochter zit bij mij aan tafel met haar vriendje. Wanneer ik naar boven loop komt hij mij achterna. Met een trillende stem zegt hij: “Mama, (ja hij noemt mij mama, vind ik zo lief) mag ik je wat vragen?” Hij pakt mijn hand en dan komt DE vraag. “Mag ik je toestemming om met haar te trouwen? Ik huilen dus…

Toen werd het hele circus in gang gezet. Ik moest overal mee naartoe. Stiekem een verlovingsring kopen. Aanzoek voorbereiden. Trouwpak kopen. Wat trouwens hilarisch is om te doen als moeder met toekomstige schoonzoon en zijn twee broers (alle gemiddelde lengte van 1,90). Trouwjurk uitzoeken, locaties bekijken en kleur bepalen. Laat dat nou het moeilijkste van alles zijn. Mijn dochter wilde roze, mijn toekomstige schoonzoon niet. En nu?

Wanneer je gaat voor een kleurenthema voor je bruiloft, waarom zou je dan niet rekening houden met de betekenis achter de kleuren volgens Feng Shui?
Roze staat voor liefde, huwelijk en relaties. Een prima en toepasselijke kleur om als kleurenthema te gebruiken. En ja, natuurlijk werd roze de kleur van hun huwelijk. Het werd een onvergetelijke prachtige dag. Ze zagen er geweldig uit en zijn roze stropdas was een grote hit.

Vorige week zat mijn dochter weer eens bij mij aan tafel. “Mam, we willen een baby. Hoe zat dat ook alweer met hoe je je bed moet neerzetten volgens de Feng Shui principes als je zwanger wilt worden?” Zucht, hier geef ik nog even geen antwoord op. Ben nog niet geheel klaar voor het ‘O’ woord, denk ik.

Feng Shui tip: Voor wat extra hulp om zwanger te worden kun je het beste je hoofdeinde in de Nien Yen richting van de man zetten.

Column gepubliceerd in Almere Bruist editie September

Volg je Feng Shui Factory al op social media? Zo niet, klik dan op onderstaande like buttons.
Wil je deze column delen met de rest van de wereld? Klik dan op een van onderstaande share buttons.

Dank je wel!