Blog: Interieurstyling & vieze sokken

“Maaaam, waar is mijn keepers shirt?” Schreeuwt mijn zoon in paniek boven aan de trap. “Geen idee schat”, zeg ik op een rustige toon want ik weet al precies waar dit gesprek naar toe gaat. “Had je het shirt in de wasmand gelegd dan?”

Natuurlijk had hij zijn keepers shirt inclusief broek en vieze sokken niet in de wasmand gelegd. Deze zaten nog gewoon lekker stinkend in zijn dichte voetbaltas die al 2 dagen onder de kapstok lag. Tja……

Hier in huis hebben wij een aantal regels. Want laten we eerlijk zijn, een huishouden runnen met kinderen is toch hetzelfde als het runnen van een goedlopend bedrijf, fabriek of whatever? En dat heeft regels nodig, anders loopt alles in de soep.
Dus een van onze huisregels is: wat niet in de wasmand ligt, wordt niet gewassen. Nee, ook niet wanneer je vanaf je bed probeert je vieze sokken in de mand te gooien die er 9 van de 10 keer naast vallen en dus op de grond liggen. Dan blijven deze lekker op de grond liggen want mama doet het niet meer. Vette pech voor de vieze sokken dan.

Nu zijn mijn kinderen al wel zo groot dat ze zich absoluut aan deze regel kunnen houden vind ik. Maar voor alle andere papa’s en mama’s met nog kleine kinderen, of geen kinderen maar waarvan een van de partners niet echt goed is in het scheiden van wasgoed zeg maar, heb ik een andere tip. In plaats van 1 grote wasmand waar je alle was tegelijk inpropt, kun je ook alvast hierin een sortering maken.
Wit bij wit, kleur bij kleur en zwart bij zwart.

Bij Ikea, de kringloop winkel, op marktplaats zijn genoeg kastjes te koop die je onder je was- en droogmachine kan zetten. De Action heeft goedkope wasmanden, plakletters en klaar….de was is al gesorteerd. Zo voorkom je ook dat er, per ongeluk, het roze washandje in je witte dekbedovertrek terecht komt.

Later als de kinderen groter zijn kunnen de wasmanden bij de kids op de kamer. Ik hoop voor hun dat ze beter kunnen gooien vanaf hun bed met de vieze sokken. Dan hebben ze eerder schone sokken in hun kast dan mijn zoon.

O ja, mijn zoon heeft die wedstrijd 12 doelpunten en 1 penalty tegen gehouden, in zijn vieze, maar door deo doordrenkte, tenue. Hij zei dat hij dit vaker ging doen want de deo gaf hem geluk…. Hmmmm ik weet niet of ik hier wel zo blij mee ben.

Blog geplaatst op de Mama Company, www.demamacompany.nl

Volg je Feng Shui Factory al op social media? Zo niet, klik dan op onderstaande like buttons.
Wil je dit blog delen met de rest van de wereld? Klik dan op een van onderstaande share buttons.

Dank je wel!